» Palaute

Historiaprojekti
Katso lisätietoja historiaprojektin kuvaus -sivulta
  virtualpilots.fi
In English 
 | perjantai, 14.08.2020 
 press» Kirjaudu sisään 

Kotisivu | press | tiedotteet

Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry | Finnish Virtual Pilots Association

Lehdistötiedotteet, tiedotteet | press releases, announcement
Tälle sivulle on koostettu yhdistyksen ulkopuoliseen jakeluun tarkoitettuja tiedotteita. Ei kuitenkaan kaikkia. Lisää tiedotteita löytyy keskusteluryhmien Tiedotus-alueelta. Vain jäsenille lähetettyjä tiedotteita ei ole arkistoitu julkisesti.

PRESS PHOTOS HERE - FREE TO USE FOR PRINT/ONLINE PRESS


03/2007. Virtuaalilentäjät rakensivat Suomen Ilmailumuseon Purjein taivaalla -näyttelyä
Suomen Ilmailumuseon tuorein näyttely - Purjein taivaalla - kiinnittää huomion lentämisen ekologisimpaan ja hiljaisimpaan muotoon. Liitokoneet ovat myös merkittävä osa ilmailun historiaa, sillä ennen moottorikoneita tutkittiin ilmaa raskaammalla koneella lentämistä liitokonekokeiluilla. Virtuaalilentäjät ry on rakentanut näyttelyn kohokohdaksi muodostuneen purjelentokonesimulaattorin. UTU-purjekoneen runkoon on rakennettu purjelentosimulaattori, jolla vierailijat voivat kokeilla purjelentämistä niin aidossa ympäristössä kuin ilman hinauskonetta voi vain aikaansaada. Vierailijat voivat köyttää itsensä purjekoneen ohjaamoon ja kokeilla purjelentämistä kunnon ohjaimilla, laajakankaan avulla.

10/2006. Virtuaalilentäjät esittelevät virtuaali-ilmailua Ilmailumuseolla
Suomen Ilmailumuseolla Vantaalla, Tietotie 3, järjestettävillä Ilmailuharrastepäivillä 28-29.10.2006 on mahdollisuus tutustua myös virtuaalilentämisen mahdollisuuksiin. Virtuaalilentäjät ry esittelee sotilasilmailuhistoriallista toimintaansa ja tarjoaa yleisölle mahdollisuuden tutustua lentämiseen internetin verkkomaailmoissa.

12/2005 - Brewsterin tarina
Virtuaalilentäjät ry järjesti 3.12 ja 4.12.2005 esitelmätilaisuudet Tikkakoskella ja Vantaalla, Keski-Suomen Ilmailumuseon ja Suomen Ilmailumuseon kanssa, jossa kerrottiin ensimmäistä kertaa niin Suomessa kuin ylipäätään maailmalla kuinka vuonna 1942 alasammutun suomalaisen hävittäjäkoneen, Lauri Pekurin ohjaaman BW-372 Brewsterin, tarina jatkui sodan jälkeen.
Esitelmätilaisuudessa koneen etsinnöistä, löytämisestä, nostosta ja sen jälkeisestä tapahtumista kertoivat etsinnät alkuunsaattaneen Brewster-hävittäjälentäjä, hovioikeuden presidentti Heimo Lammen tytär Marja Lampi, sekä koneen nostanut Vladimir Prytkov.

09/2005 - Virtuaalilentäjien keskusteluryhmät nyt myös nettiselaimella - uusi foorumi suihkarisimujen harrastajille
Virtuaalilentäjät ry:n ylläpitämiä keskusteluryhmiä voi lukea jatkossa myös www-selaimella. Yhdistyksen palvelinkoneelle on asennettu NewsPortal-ohjelmisto, joka mahdollistaa saman viestitietokannan käyttämisen niin perinteisen uutisryhmäjärjestelmän kuin www-pohjaisen käyttöliittymän kautta.
Virtuaalilentäjien keskustelufoorumille on perustettu uusi ryhmä, virtualpilots.jets, joka on tarkoitettu hieman modernimmasta lentokalustosta pitäville. Jets-foorumilla voidaan puhua vapaasti kaikesta suihkukonesimulaatioihin liittyvästä, niin off- kuin online-lentämisen maailmasta.

15.3.2005 - Komennusmatka Ukrainaan
Syksyllä 1942 suomalainen komennuskunta lähti kapteeni Olavi Siirilän johdolla pitkälle matkalle itään, Ukrainaan saakka, josta komennuskunnan oli määrä noutaa saksalaisten kaappaamia venäläisiä DB-3f (IL-4) -pommikonetta. Suomalaisryhmän kolmiviikkoisen urakan tuloksena Suomeen saapui kolme pommikonetta - ja valitettavasti kaksi miestä vähemmän. Tämä vaiherikas matka on verraten heikosti tunnettu suomalaisen ilmailuhistorian saralla.
Tämä Ukrainan matkaa koskeva matkakooste on saanut alkunsa turkulaisen Hannele Tuomisen, Ukrainassa mukana olleen Viljo Lundelinin tyttären, suorittamasta isänsä komennusmatkan tutkimisesta. Tuomiset etsivät matkasta lisätietoja ja etsivät myös muiden matkallaolleiden jälkeläisiä, joiden avulla matka valottuu aivan uudella tavalla. Ennen julkaisematon Viljo Lundelinin matkapäiväkirja ja matkalla olleen ohjaajan Antti Platanin haastattelu ovat alku toivon mukaan suuremmalle artikkelikokonaisuudelle, jossa kuvataan suomalaisen komennuskunnan matkaa Ukrainan aroilla.

01/2005 - IMY:n jäsenillassa brittivieras - virtuaalilentäjät tervetulleita | Uusi pelipalvelin hankittu

4.3.2004 - Tietoa Pienoismallipäivistä 6.3. Tampereella
Paikan päällä on myös Virtuaalilentäjät ry esittelemässä lentosimulaattoreita ja virtuaalista lentokoneenmallaamista. Esittelemme virtuaalilentämistä sekä livenä tietokoneelta että erilaisten videiden avulla.

13.1.2004 - Kokeile World War II Onlinea - ilmaiseksi
Pelaaja-lehti, Virtuaalilentäjät ry ja Cornered Rat Studios tarjoavat mahdollisuuden testata verkkosotaa ilmaiseksi. Pääset linjalle maksutta lataamalla pääteohjelman ja tekemällä pelitunnuksen kokeiluavaimen avulla. Peli on maksullinen massiivimoninpeli, johon voi tutustua ilmaiseksi Virtuaalilentäjät ry:n järjestämän yhteispromootion kautta.

29.9.2003 - Virtuaalilentäjien uudet palvelut
Virtuaalilentäjät tarjoaa suomalaisille online-sotalentäjille uusina palveluina
- Kaksi IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles -moninpelipalvelinta
- Ääniradiopalvelut

18.4.2003 - Tuoreita ilmailuhistoriallisia ja muita artikkeleita Virtuaalilentäjät ry:ltä

3.4.2003 - Virtuaalilentäjät ry Sotahistorialliseen seuraan
Virtuaalilentäjät ry on hyväksytty Sotahistoriallisen Seuran yhteisöjäseneksi 1.4.2003 SSHS:n hallituksen kokouksessa 4/2003. Puhtaasta simulaattorilentämisharrastuksesta lähtenyt toimintamme on näin saanut myös tunnustusta myös ilmailuhistoriallisessa mielessä, alan ammattilaisilta.

21.02.2003 - Uusia ilmailuhistoriallisia artikkeleita
Päivähävittäjätaktiikat
Kyösti "Kössi" Karhila, Curtiss- ja MT-ässä
Antti Tani ja Jussi Huotari - kaksi ässää
jne

28.11.2002 - Virtuaali-ilmailupalsta aloitti Siivet-lehdessä ja muita uutisia
Uusimmassa Siivet-lehdessä (6/2002) ilmestyi ensimmäisen kerran virtuaali-ilmailijoiden yhdistyspalsta. Suomalaisessa lehdistössä rinnastetaan nyt ensimmäistä kertaa virtuaali-ilmailu merkittävässä suomalaisessa ilmailujulkaisussa näin tärkeäksi osaksi suomalaisen ilmailun kokonaiskenttää.

24.10.2002 - Tiedote
Virtuaali-ilmailua Ilmailumuseolla 26-27.10.
Suomen Ilmailumuseolla 26-27.10. järjestettävillä Ilmailuharrastepäivillä on esillä myös suomalainen simulaattori-ilmailu. Tapahtumaan osallistuu kaksi suomalaista virtuaalilentoyhdistystä, Virtuaalilentäjät ry sekä Suomen Virtuaali-ilmailijat ry, jotka esittelevät simulaattorilentämistä sekä sotaisemmissa että rauhallisemmissa merkeissä.

9.19.2002 - Interview announcement
Our latest veteran interview was almost an unusual one. Each WW2 veteran interview is unique, special happening but this time it was such a successful and awesome. Our guest was 90 years old dr., professor Erkki Palosuo.

Kurva 20.3.2003
IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles
Suomalaislentäjät palaavat Karjalan taivaalle
Ubi Soft ja Virtuaalilentäjät järjestävät esittelytilaisuuden Suomen Ilmailumuseolla julkaisupäivänä kello 16.00.

Viimeksi muokattu: 2007-03-27 21:36