» Palaute

Historiaprojekti
Katso lisätietoja historiaprojektin kuvaus -sivulta
  virtualpilots.fi
In English 
 | lauantai, 06.03.2021 
 press» Kirjaudu sisään 

Kotisivu | press | tiedotteet | purjein_taivaalla.html
Purjein taivaaallaVirtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry tiedottaa

Virtuaalilentäjät rakensivat Suomen Ilmailumuseon Purjein taivaalla -näyttelyä

Suomen Ilmailumuseon tuorein näyttely - Purjein taivaalla - kiinnittää huomion lentämisen ekologisimpaan ja hiljaisimpaan muotoon. Liitokoneet ovat myös merkittävä osa ilmailun historiaa, sillä ennen moottorikoneita tutkittiin ilmaa raskaammalla koneella lentämistä liitokonekokeiluilla. Esillä on museon kokoelmiin kuuluvien historiallisten koneiden lisäksi uusinta uutta kalustoa. Museon kokoelmiin kuuluu 21 purje- ja liitokonetta ja nyt avattu näyttely

Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry on rakentanut näyttelyn kohokohdaksi muodostuneen purjelentokonesimulaattorin. UTU-purjekoneen runkoon on rakennettu purjelentosimulaattori, jolla vierailijat voivat kokeilla purjelentämistä niin aidossa ympäristössä kuin ilman hinauskonetta voi vain aikaansaada. Vierailijat voivat köyttää itsensä purjekoneen ohjaamoon ja kokeilla purjelentämistä kunnon ohjaimilla, laajakankaan avulla.

Kunnon simulaattoriympäristössä ja oikealla purjekoneella simulaattorilentäessä tunnelma on aivan toista kuin kotona keittiönjakkaralla. Tuuli vinkuu ja siipien natina kuuluu kun vetää tikusta hieman kovemmin. Laajakangas luo simulaattorigrafiikan suurikokoisena lentäjän eteen ja hyvät ohjaimet luovat lentotunnelmaa, vaikka perstuntuma yhä puuttuukin. Simulaattori on toteutettu Condor-lentosimulaattoria käyttäen.

Virtuaalilentäjät ry haluaa kiittää jäseniään Timo "Kynkky" Kymäläistä polkimista, Sami "BlauKreuz" Kukkosta näppäimistöstä, Jukka "Grendel" Kauppista ohjaimesta, Timo "Kossu" Niirasta simulaattorista, Ville "Camo" Pitkästä konsultoivasta pähkäilystä, Cromax Oy:tä simulaattoriin käytetystä tietokoneesta sekä Raimo "RaimoK" Korpelaa tämän vaivannäöstä Ilmailumuseon simulaattorin rakentamiseen käytetystä vaivannäöstä ja ylitöistä..

Valokuvia simulaattorista: http://www.virtualpilots.fi/press/photos/
Muita tiedotteita: http://www.virtualpilots.fi/press/tiedotteet/

Jukka "Grendel" Kauppinen
Tiedottaja, historiaprojektin vetäjä
Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry
Lisätietoja: jukka.kauppinen.kissanhäntä.jmp.fi puh. 040-730 0036
http://www.virtualpilots.fi/info/#yhteys

Virtuaalilentäjät ry on toisen maailmansodan online-lentosimulaattoreihin erikoistunut virtuaalilentoyhdistys, jonka juuret kumpuavat jo vuonna 1994 Suomessa käynnistyneestä online-lentotoiminnasta. Simulaattorilentämisen ohella yhdistys toimii aktiivisesti myös etenkin suomalaisen sotilasilmailuhistorian tutkimisen ja tallentamisen saralla.

Virtuaalilentäjät keskittyvät lentämiseen toisten ihmisten kanssa - ja toisia vastaan, yksinomaan verkkoympäristössä eli ns. "massiivimoninpeleihin". Jäsenten aktiivimmin lentämiä simulaattoreita ovat WarBirds, Aces High, World War II Online ja IL-2 Sturmovik.

Yhdistyksen ovet ovat kuitenkin auki kaikille online-sotalentämistä harrastaville lentäjille. Yhdistys pyrkii toimimaan foorumina, jossa eri simulaattorien pelaajat voivat kohdata toisensa tasaveroisina. Virtuaalitaivailta ja Virtuaalilentäjät ry:n jäsenistöstä löytyy täydellinen poikkileikkaus suomalaisesta yhteiskunnasta. Yhteistä meillä on kiinnostus ilmailuun ja simulaattoreihin. Jäsenten iät vaihtelevat noin 15-57 -vuoden välimaissa eli aina nuorisosta eläkeläisiin. Verkkolentotoiminnan ohella yhdistys järjestää myös muita aktiviteetteja, kuten erilaisia tapahtumia tai osallistumme sellaisiin yhdistyksenä. Tutkimme ja tallennamme myös aktiivisesti suomalaista ilmailuhistoriaa. Yhdistyksellä on vuosittain kaksi perinteikästä päätapahtumaa, Mosquito Meeting ja Urban Blitz.

Lisätietoja:
www.virtualpilots.fi
www.virtualpilots.fi/info/
Virtuaalilentäjät ry:n ilmailuhistoriasivut:
www.virtualpilots.fi/hist/

Virtuaalilentäjät ry on Sotahistoriallisen Seuran yhteisöjäsen ja Suomen Ilmailuliiton jäsen.

Viimeksi muokattu: 2007-03-28 12:19