» Palaute
Historiaprojekti
Katso lisätietoja historiaprojektin kuvaus -sivulta
  virtualpilots.fi
In English 
 | keskiviikko, 07.06.2023
 IRC chatti» Kirjaudu sisään 

Kotisivu | IRC chatti

Reaaliaikainen chatti, IRC: #warbirds

HUOM: IRC keskustelukanava ei ole yhdistyksen virallinen viestintäkanava. Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry ei valvo keskusteluja eikä vastaa kanavalla käytävästä keskusteluista.

#warbirds on virtuaalilentäjien irc-keskustelukanava. IRC on Internetin välityksellä toimiva monen käyttäjän tosiaikainen keskustelujärjestelmä, jossa on mahdollista keskustella kirjoittamalla joko julkisesti monelle käyttäjälle yhtä aikaa tai yksityisesti vain yhdelle henkilölle kerrallaan. Lyhenne IRC tulee sanoista Internet Relay Chat.

Warbirds-kanavalla voit pulista simulaattoreista ja muista vähemmän asiaan kuuluvista asioista muiden hörhöjen kanssa.Kanavan nimi Warbirds johtuu historiallisista syistä, emmekä ole nähneet tarpeelliseksi sen muuttamista, sillä termi kuvaa edelleen erinomaisesti harrastustamme.

Tässäpä ohjeet miten sinne pääsee.

 • Tosi lyhyesti ja helposti selain-irkkiohjelmalla:
  Surffaa osoitteeseen chat.ircnet.org. Anna nickname laatikkoon haluamasi käyttäjänimi ja kirjoita channel-laatikkoon #warbirds. Systeemi yhdistää sinut #warbirds-kanavalle juttelemaan. Älä käytä skandeja, tämä ulkomaanelävien kilke ei näytä niitä oikein.
 • Lyhyesti:
  IRCNet, kanava #warbirds. Puhumme joskus myös asiaa joten realname (oikean nimen käyttäminen informaatioruuduss) on suositeltavaa. Jokainen irc-käyttäjä kuitenkin käyttää "irkatessaan" jotain lempinimeään, kuten simulaattoritunnustaan. Katso IRC-Galleria, #warbirds.

 • Pitkästi:
  Hae itsellesi mieluinen irc-ohjelma koneellesi. Esimerkiksi XChat on suosittu, ja se löytyy suosituimmille käyttöjärjestelmille. Windows-käyttäjien suosima IRC-pääteohjelma on esimerkiksi MIRC.

  Yleistä: mistä IRC-serveri?
  Useimmat nettipalvelutarjoajat tarjoavat oman IRC-serverin, joka on yleensä muotoa irc.firma.pääte. Esimerkkejä: Soonin irc-serveri irc.soonfi. Soneran irc.inet.fi. Kolumbuksen irc.kolumbus.fi. Jos et tiedä tai arvaa serveriäsi niin irc.funet.fi tai irc.stealth.net sallivat yhteydet.
  Siitä vain kokeilemaan, jos ei meinaa löytyä tarkista irc-palvelimen osoite palvelutarjoajan ohjeista tai sitten alempaa löytyvän irc-oppaan avulla.

  XChatin säätöohjeet:
  Lisää serverilistassa oma serverisi IRCNetin alle. Laita channels-kohtaan #warbirds ja muut mahdolliset kanavat joilla haluat olla. Erottele kanavat pilkuilla.
  Ruksaa kohta Autoconnect. Palaa takaisin Server list-ikkunaan ja keksi muutama lempinimi ja laita ne Nicknames-kohtiin. IRCNetissä on lähes 100000 käyttäjää joten yleinen lempinimi voi olla jo varattuna. Pistä oikea nimesi real name-kohtaan. Useilla kanavilla se on pakollinen ja niin myös me suosimme sitä.
  Ruksaa vielä kohta No server list at startup niin XChat yhdistää saman tien kun sen käynnistää seuraavan kerran.

  MIRCin säätöohjeet:
  Asennettuasi ohjelman sinun täytyy määritellä sopiva irc-palvelin. Tämä hoituu joko itsestään aukeavan kanavalistan avulla tai sitten menet itse File / Options / Connect -valikoiden kautta palvelinlistaan. Voit huoleta poistaa kaikki vakiona palvelimet listalta, ne ovat yhtä tyhjän kanssa ja pääosin käyttökelvottomia suomenmaalla. Lisää ylläolevan ohjeen tapaan "irc server" kohtaan todennäköisin irc-palvelimesi. Katso että Options-menussa Connect / Optionsissa on ruksi kohdassa "connect on startup". Tools/Options-sivun kautta (mIRC v 6.16) lisätään oma nimi (fullname), email-osoite ja haluamasi kutsumanimi (lempinimi, laivuenimi). Sitten vain Connect ja mars linjalle. Kun olet saanut yhteyden irc-palvelimeen kirjoita komentoriville "/join #warbirds". Voit myös lisätä #warbirds-kanavan (huomaa aina risuaita) automaattiseen liittymislaatikkoon, joka pompannee yhteyden saadessasi.

 • Lisävinkkinä se, että irkkiin ei ole tarkoitus mennä kolmeksi minuutiksi ja lähteä pois, koska kukaan ei sano mitään. Oikea tapa (tm) on käynnistää irc, kun menet verkkoon ja lopettaa se, kun lopetat verkon käytön. Töissä olevilla se käynnistetään töihin tullessa. Kiinteän yhteyden omistajilla (joita kanavalla idlailee muutama) on irc pyörimässä jollain koneella aina. IRCin keskustelu ei välttämättä juokse jatkuvalla syötöllä, vaan siellä puhutaan kun on puhuttavaa. Pulina saattaa käynnistyä pienestäkin tönäisystä mutta idlailua (= ihmiset roikkuvat kanavalla eivätkä puhu sillä mitään) voi myös jatkua puoli vuorokautta. Monet vaki-irkkaajat roikkuvat usein useilla kanavilla, eivätkä saata näin ollen viitsi huudella jollakin toisella. Samoin ihmisillä on irc-pääteohjelma auki taustalla muita asioita tehtäessä - kuten netissä lentäessään. Irc ei siis ole tekstiviestichat.

 • Linkkejä aiheesta:
  IRCin outo lumo, MikroBitti-lehden artikkeli aiheesta, sisältää mm. IRCin ohjeet IRCin peruskomentojen käytöstä.
  IRC-Galleria, #warbirds. Kanavalaisten pärstänkuvia.

Viimeksi muokattu: 2011-01-04 18:24