» Palaute
Historiaprojekti
Katso lisätietoja historiaprojektin kuvaus -sivulta
  virtualpilots.fi
In English 
 | tiistai, 03.10.2023
 Ohjeet» Kirjaudu sisään 

Kotisivu | Ohjeet

Ohjeita

Keskusteluryhmät | IL-2: sarjan lentäminen verkossa | IL-2 -palvelimet | Online-kommunikaatio: puheradiot / Teamspeak

Keskusteluryhmät

Keskustelufoorumi

Virtuaalilentäjien Facebook ryhmä


Reaaliaikainen chatti: IRC

#warbirds on virtuaalilentäjien irc-keskustelukanava. Lisätietoja: IRC ohjeet


IL-2-sarjan lentäminen verkossa

IL-2 -sarjan simulaattorien lentäminen onlinessa, eli internetissä toisten ihmisten kanssa, voi olla vaikeaa vasta-alkajalle. Tässä ohjeessa yritetään opastaa vaikeimpien ensiaskelten läpi. Simulaattorin käyttöön ja lentämiseen tässä ei opasteta. Käyttäjän on osattava päivittää simulaattorinsa viimeisimpään versioon ja asennettava yksi tai kaksi apuohjelmaa.

Ohjeet IL-2 -simulaattorien lentämiseen online-ympäristössä.


IL-2-palvelimet

Virtuaalilentäjät ry ylläpitää suomalaisille online-lentäjille tarkoitettua IL-2 Sturmovik - moninpelipalvelinta. Palvelimilla voi lentää hyvät asetukset ja nopean yhteyden omaavalla palvelimella muiden suomalaisten kera. Palvelin vaatii IL-2: 1946 -simulaattorin asennuksen. Lentäminen ei siis onnistu enää IL-2-simulaattorien yhteisasennuksella, vaan tekniikka pohjautuu 1946 -kokoelmaan ja sen uudempiin versioihin. Sarjan aiempia osia ei voi päivittää 1946-tasolle.

Palvelimilla lennetään myös suomalaisille suunnattuja historiallisia skenaarioita, joista lisätietoja IL2-keskusteluryhmässä.

Lisätietoja ja -ohjeita IL-2 1946 -palvelimista löytyy täältä.


Online-kommunikaatio: puheradiot

Virtuaalilentäjät ry tarjoaa jäsenilleen ja muille suomalaisille nettisotalentäjille omat keskustelukanavat, joiden avulla voi pitää yhteyttä toisiin samaa simulaattoria lentäviin. Radiokanavien tarkoitus on tarjota suomalaisille virtuaalilentäjille ja laivueille yhteistoimintaa helpottava kommunikaatiomuoto, joka on tarjolla ympärivuorokautisesti ja keskitetysti.

Suomalaiset virtuaalilentäjät käyttävät kahta ilmaista puheradio-ohjelmaa keskustellakseen toisten linjoilla olevien lentäjien kanssa. Ilmaiset, hyvät ohjelmat mahdollistavat reaaliajassa puhumisen toisten kera, eikä kaikkea kommunikaatiota - etenkään sitä kiireisintä - tarvitse välittää kirjoittamalla. Ehdoton apuväline tiukoissa taisteluissa. Suosittu työkalu on kuulokemikrofoni, jolloin muut eivät häiriinny sen enempää simulaattorin kakofoniasta kuin toisten huutelustakaan. Jos sinulla ei ole mikrofonia kannattaa ohjelmat kuitenkin asentaa ja olla kuuntelulla, tällöin kuulee ainakin varoitukset, neuvot ja ohjeet. Huomaa myös, että useissa tapauksissa esimerkiksi historiallisiin skenaarioihin osallistuaksesi tarvitset ehdottomasti ääniradion.

Tarvitseeko laivueesi oman kanavan? Yhdistyksen jäsenet voivat pyytää laivueensa käyttöön omaa kanavaa Virtuaalilentäjät ry:n Teamspeak3 -palvelimelle. Kanava voi olla avoin tai suojattu salasanalla.

Yleistietoa radio-ohjelmista ja neuvoja niiden asentamiseen ja käyttöön löytyy täältä
Teamspeak 3-puheohjelman asennusohje askel askeleelta (lue ylläoleva sivu kuitenkin ensin)

Viimeksi muokattu: 2016-10-03 11:26