» Palaute
Historiaprojekti
Katso lisätietoja historiaprojektin kuvaus -sivulta
  virtualpilots.fi
In English 
 | maanantai, 20.09.2021
 Ohjeet» Kirjaudu sisään 

Kotisivu | Ohjeet | radio.html

Online-kommunikaatio : puheradiot

Online-kommunikaatio: puheradiot: Teamspeak

Virtuaalilentäjät ry tarjoaa jäsenilleen ja muille suomalaisille nettisotalentäjille omat keskustelukanavat, joiden avulla voi pitää yhteyttä toisiin samaa simulaattoria lentäviin. Radiokanavien tarkoitus on tarjota suomalaisille virtuaalilentäjille ja laivueille yhteistoimintaa helpottava kommunikaatiomuoto, joka on tarjolla ympärivuorokautisesti ja keskitetysti.

Suomalaiset virtuaalilentäjät käyttävät ilmaista TeamSpeak 3 puheradio-ohjelmaa keskustellakseen toisten linjoilla olevien lentäjien kanssa. TeamSpeak 3 mahdollistaa reaaliajassa puhumisen toisten kera, eikä kaikkea kommunikaatiota – etenkään sitä kiireisintä – tarvitse välittää kirjoittamalla. Ehdoton apuväline tiukoissa taisteluissa. Tarvitset äänikortin ja mikrofonin. Suosittu työkalu on kuulokemikrofoni, jolloin muut eivät häiriinny sen enempää simulaattorin kakofoniasta kuin toisten huutelustakaan. Jos sinulla ei ole mikrofonia kannattaa ohjelmat kuitenkin asentaa ja olla kuuntelulla, tällöin kuulee ainakin varoitukset, neuvot ja ohjeet. Huomaa myös, että useissa tapauksissa esimerkiksi historiallisiin skenaarioihin osallistuaksesi tarvitset ehdottomasti ääniradion.

Tarvitseeko laivueesi oman kanavan? Yhdistyksen jäsenet voivat pyytää laivueensa käyttöön omaa kanavaa Virtuaalilentäjät ry:n Teamspeak-palvelimelta. Kanava voi olla avoin tai suojattu salasanalla.

Ohjeita radiokanavien käyttöön lyhyesti: Ilmoita kenelle puhut, kerro asiasi lyhyesti ja kuittaa sanoma loppuneeksi omalla call signillasi. Jos osoitat viestisi kaikille jätät tietty kohdan 1§ pois...

Tarkempia ohjeita radion käyttöön löytyy esim. Icebreakersien Squad Night Rule Book:sta.

Radiokanavien ylläpidosta vastaa Heikki "Untamo" Siltala (hsiltala at gmail.com), jolle voit lähettää palautetta, toiveita tai anomuksia omasta radiokanavasta laivueellesi.


Online-kommunikaatio : Teamspeak

http://www.teamspeak.com Teamspeak-pääteohjelman voi noutaa osoitteesta http://www.teamspeak.com/?page=downloads.

Virtuaalilentäjien Teamspeak 3 –palvelimen käyttöohjeet löydät täältä:
http://www.virtualpilots.fi/help/teamspeak/

HUOM / NOTE:
TeamsSpeak palvelimen osoitteen löydät foorumeilta. Jos olet unohtanut salasanan palvelimelle, sitä voit tiedustella sähköpostilla osoitteesta hsiltala at gmail.com

Viimeksi muokattu: 2016-10-03 11:29