» Palaute

Historiaprojekti
Katso lisätietoja historiaprojektin kuvaus -sivulta
  virtualpilots.fi
In English 
 | lauantai, 06.03.2021 
 Yhdistys ja yhteystiedot» Kirjaudu sisään 

Kotisivu | Yhdistys ja yhteystiedot | tiedotus | tiedote_20030929.html
Virtuaalilentäjät ryVirtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry tiedottaa
Julkaisuvapaa välittömästi

Virtuaalilentäjien uudet palvelut

Virtuaalilentäjät tarjoaa suomalaisille online-sotalentäjille uusina palveluina
-    Kaksi IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles -moninpelipalvelinta
-    Ääniradiopalvelut

Suurkiitokset Tommi Härköselle, joka on sponsoroinut yhteydet sekä radiopalvelimen!

Virtuaalilentäjät ry tarjoaa jäsenilleen ja muille suomalaisille nettisotalentäjille omat radiokeskustelukanavat, joiden avulla voi pitää yhteyttä toisiin samaa simulaattoria lentäviin. Radiokanavien tarkoitus on tarjota suomalaisille virtuaalilentäjille ja laivueille yhteistoimintaa helpottava kommunikaatiomuoto, joka on tarjolla ympärivuorokautisesti ja keskitetysti.

Ääniradioserveri
http://www.virtualpilots.fi/help/#radiot

Suomalaiset virtuaalilentäjät käyttävät kahta ilmaista puheradio-ohjelmaa keskustellakseen toisten linjoilla olevien lentäjien kanssa. Ilmaiset, hyvät ohjelmat mahdollistavat reaaliajassa puhumisen toisten kera, eikä kaikkea kommunikaatiota - etenkään sitä kiireisintä - tarvitse välittää kirjoittamalla. Ehdoton apuväline tiukoissa taisteluissa. Tarvitset Full-duplexiin eli kaksisuuntaiseen tiedonsiirtoon kykenevän äänikortin ja mikrofonin. Suosittu työkalu on kuulokemikrofoni, jolloin muut eivät häiriinny sen enempää simulaattorin kakofoniasta kuin toisten huutelustakaan. Jos sinulla ei ole mikrofonia kannattaa ohjelmat kuitenkin asentaa ja olla kuuntelulla, tällöin kuulee ainakin varoitukset, neuvot ja ohjeet. Huomaa myös, että useissa tapauksissa esimerkiksi historiallisiin skenaarioihin osallistuaksesi tarvitset ehdottomasti ääniradion.
Käytämme radioviestintään kahta ohjelmaa: TeamSpeak 2:sta ja Roger Wilcoa. TeamSpeak on uudempi ja tarjoaa muun muassa mahdollisuuden käyttää useita palvelimia, yksityisviestit ja kanavan vaihdon lennossa. Roger Wilco on vanha mutta toimiva ja ennen kaikkea kevyt. Sillä voi myös luoda kätevästi puheyhteyden kaksin tai muutaman kaverin kanssa ilman erillistä palvelinta.
Eri simulaattoreille on tarjolla joukko vaihtelevia kanavia. Mm. WarBirdsiin ja Target: Rabauliin löytyy mm. perinteinen Suomikanava, joka on Icebreakers-laivueen aikanaan lanseeraama termi suomalaisten yhteiselle radiokanavalle. Suomikanava on simulaattorin suomalaisyhteisön kokoontumis- ja yhteislentelypaikka.
Virtuaalilentäjien ääniradioserveri sijaitsee osoitteessa "telija.net".
Ääniradioserverille on asennettu Roger Wilco sekä TeamSpeak2  -puheohjelmat. TeamSpeak2-ohjelman voi ladata osoitteesta
http://www.teamspeak.org, Roger Wilco löytyy Virtuaalilentäjien
tiedostosivulta: http://www.virtualpilots.fi/files/.

Ääniradiot: TeamSpeak

TeamSpeak-serveri sijaitsee osoitteessa "telija.net". Salasana TS2-serverille on "vpilot". Salasana suojatuille TS2-kanaville on "moskiitto". Yksityiskohtaiset ohjeet TS2:n virittämiseksi löytyvät ohjeet-sivuilta:
http://www.virtualpilots.fi/help/#ts

Laivueet voivat halutessaan anoa itselleen omia TS2-kanavia, halukkaita laivueenkomentajia kehotetaan ottamaan yhteyttä uutisryhmän
kautta tai sähköpostitse.

Ääniradiot: Roger Wilco

Myös Roger Wilco -palvelin sijaitsee osoitteessa "telija.net". RW-kanavien salasana on "vpilot". Eri kanaville pääsee pikakuvakkeiden kautta, jotka löytyvät ohjeet-sivuilta:
http://www.virtualpilots.fi/help/#rogerwilco

Forgotten Battles -moninpelipalvelimet

http://www.virtualpilots.fi/help/#fb
Virtuaalilentäjät ylläpitää kahta suomalaisille online-lentäjille tarkoitettua IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles -moninpelipalvelinta. Palvelimilla voi lentää hyvät asetukset ja nopean yhteyden omaavalla palvelimella muiden suomalaisten kera.
Palvelimille pääsee Hyperlobby-ohjelman kautta. Ne HyperLobbyssä nimillä "Virtualpilots_1" sekä "Virtualpilots_2".
Suorat osoitteet servereille ovat vastaavasti vpilots.telija.net sekä vlen.telija.net. Suoria osoitteita voi käyttää liittymiseen silloin, kun esimerkiksi Hyperlobby on nurin. TeamSpeak-serverillä on kaikille avoimet kanavat FB-serveripelaajia varten.
Yhdistyksen peliserveritoimikunta toivottaa myös kaikki halukkaat tehtäväntekijät tervetulleiksi ottamaan osaa palvelimilla pyörivien tehtävien tekoon. Tekemällä tehtäviä voit parhaiten vaikuttaa siihen, mihin suuntaan haluat servereiden kehittyvän! Halukkaita tehtäväntekijöitä kehotetaan ottamaan yhteyttä IL-2-uutisryhmän kautta tai mailitse Ville "Camo" Pitkäseen (ville.pitkanen at hut.fi).

Parhain terveisin,
Virtuaalilentäjien Peliserveritoimikunta
Ville "Camo"Pitkänen

Jukka "Grendel" Kauppinen
Tiedottaja
Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry
Lisätietoja: jukka.kauppinen@jmp.fi puh. 040-730 0036
http://www.virtualpilots.fi/info/#yhteys
Yhdistyksen logo ja grafiikkaa:
http://www.virtualpilots.fi/press/photos/

Virtuaalilentäjät ry on toisen maailmansodan online-lentosimulaattoreihin erikoistunut virtuaalilentoyhdistys, jonka juuret kumpuavat jo vuonna 1994 Suomessa käynnistyneestä online-lentotoiminnasta. Simulaattorilentämisen ohella yhdistys toimii aktiivisesti myös etenkin suomalaisen sotilasilmailuhistorian tutkimisen ja tallentamisen saralla.

Virtuaalilentäjät keskittyvät lentämiseen toisten ihmisten kanssa - ja toisia vastaan, yksinomaan verkkoympäristössä eli ns. "massiivimoninpeleihin". Jäsenten aktiivisimmin lentämiä simulaattoreita ovat WarBirds, Aces High, World War II Online ja IL-2 Sturmovik.

Yhdistyksen ovet ovat kuitenkin auki kaikille online-sotalentämistä harrastaville lentäjille. Yhdistys pyrkii toimimaan foorumina, jossa eri simulaattorien pelaajat voivat kohdata toisensa tasaveroisina. Virtuaalitaivailta ja Virtuaalilentäjät ry:n jäsenistöstä löytyy täydellinen poikkileikkaus suomalaisesta yhteiskunnasta. Yhteistä meillä on kiinnostus ilmailuun ja simulaattoreihin. Jäsenten iät vaihtelevat noin 15-57 -vuoden välimaissa eli aina nuorisosta eläkeläisiin. Verkkolentotoiminnan ohella yhdistys järjestää myös muita aktiviteetteja, kuten erilaisia tapahtumia tai osallistumme sellaisiin yhdistyksenä. Tutkimme ja tallennamme myös aktiivisesti suomalaista ilmailuhistoriaa. Yhdistyksellä on vuosittain kaksi perinteikästä päätapahtumaa, Mosquito Meeting ja Urban Blitz.

Lisätietoja:
www.virtualpilots.fi
www.virtualpilots.fi/info/
Virtuaalilentäjät ry:n ilmailuhistoriasivut:
www.virtualpilots.fi/hist/

Virtuaalilentäjät ry toimii löyhässä yhteistyössä Suomen Virtuaali-ilmailijat ry:n kanssa, joka panostaa puolestaan rauhanomaiseen simulaattorilentämiseen, yksin omalla koneella ja Internetissä toisten kera ja pyrkii toimimaan yleisfoorumina erilaisten suomalaisten siviili-ilmailuyhteisöjen välillä.  

Lisätietoja:
www.svil.net

Viimeksi muokattu: 2003-09-28 21:49