» Palaute
Historiaprojekti
Katso lisätietoja historiaprojektin kuvaus -sivulta
  virtualpilots.fi
In English 
 | sunnuntai, 18.04.2021
 Yhdistys ja yhteystiedot» Kirjaudu sisään 

Kotisivu | Yhdistys ja yhteystiedot | kurva | kurva02-01.html

Virtuaalilentäjät ry:n jäsenkirje 2002:1
Karsittu Web-versio.

Kurva toimitetaan ensisijaisesti sähköpostin välityksellä ja julkaistaan myöhemmin verkossa.

Tarkemmat ohjeet mm. jäseneduista ja niiden hyödyntämisestä ovat suoraan sähköpostitse toimitetussa jäsenkirjeessä. Mikäli et ole saanut kirjettä ota yhteyttä yhdistyksen sihteeriin Matti "--my--" Yrjölään sähköpostitse osoitteeseen yrjola@hkkk.fi.


Kurva / Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry:n jäsenkirje 2002:1

Tervetuloa "kurvaamaan"!

Jäsenmaksut

Muutamalta jäseneltä on vielä toimintakauden 2001-2002 jäsenmaksu maksamatta. Lähetämme kyselyn ao. jäsenille erikseen. Muistutukseksi vielä jäsenkokouksen päätös jäsenmaksuista:

"Päätettiin jäsenmaksujen suuruudesta: Jäsenmaksu on 15 euroa jäsenille ja 170 euroa kannattajajäsenille.Lisäksi päätettiin periä jäsenmaksu kalenterivuosittain niin, että jos uusi jäsen liittyy yhdistykseen ennen Mosquito Meetingia, jäsenmaksu maksetaan kuluvalta kalenterivuodelta. Muussa tapauksessa jäsenmaksu maksetaan seuraavasta kalenterivuodesta alkaen. Nykyiset jäsenet maksavat seuraavan jäsenmaksun kalenterivuodelta 2003."

Lähetämme kalenterivuoden 2003 jäsenmaksupyynnön erikseen myöhemmin syksyllä, toki maksun voi suorittaa jo nyt hyvissä ajoin.

Toimintaa yhdistyksen verkkosivuilla

Kuten tarkkasilmäinen virtuaalilentäjä on ehkä huomannutkin on yhdistyksen verkkosivuilla ollut kovaa tohinaa viime aikoina. Verkkosivuille on lisätty runsaasti materiaalia ja lisää on tulossa. Ideoita ja ehdotuksia voi viskoa vaikkapa virtualpilots.general-keskusteluryhmään. Sivujen muutoksista ja lisäyksistä on tietoa Uutiset-kohdassa: www.virtualpilots.fi/news/

Olemme myös julkaisseet uuden, hohtavan artikkelit-osion. Olisi mukavaa, mikäli nettilentäjät loisivat sinne mielenkiintoisia tekstejä luettavaksi. Tulossa on mm. kiintoisia artikkeleja peliohjainten virityksestä, verkkolentämisestä yleensä yms. Kirjoitusten ei tarvitse luonnollisestikaan olla ammattilaistasoa vaan silkka innostus ja kirjoittelunhalu riittää.

Artikkeleista voi keskustella yhdistyksen tiedottajan Jukka Kauppisen kanssa, jolle ne voi myös toimittaa sähköpostitse: jukka.kauppinen@jmp.fi. Julkaisut toimitetaan mieluiten ASCII-tekstimuodossa tai RTF:nä. Kuvat jpegeinä. Artikkeliin liittyvät tiedostot yhdessä zip-tiedostossa.

Onnistunut isku televisiossa

Valloitimme tv-kanavat ja saimme paljon faneja. Tai sitten ei mutta hauskaa oli. Virtuaalilentäjät ry oli kolmen sotalentäjän kera MoonTV-kanavan OverDose-ohjelmassa. Lue siitä lisää verkkoreportaasista: www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/overdose2002

Syysretki Hallinportin ilmailumuseoon 12.10.2002

Päivitys: Tampereelta nouseva Ju-52 on täynnä. Museolle voi saapua myös omin nokkinensa omalla kyydillä, kunhan on paikalla kello 1200. Museokäynnin jälkeen käymme ruokailemassa paikallisessa ravitsemusliikkeessä.

Kutsuvierainamme retkellä ovat:
- Torsti Tallgren, sodanjälkeinen Me 109 -lentäjä
- Kauko Aho, PLeLv 42, pommikonelentäjä
- Birger Vesoma, HLeLv 30, hävittäjälentäjä

Virtuaalilentäjät ry järjestää syysretken suomalaisen ilmailuhistorian salaiseen Mekkaan - Hallinportin Ilmailumuseoon Kuorevedelle. Lentotekniikan Kilta Ry:n ylläpitämä museo esittelee Suomen ilmailun historiaa sen alkuvaiheista nykyaikaan saakka. Perusnäyttelyssä on esillä pääasiassa Suomen ilmavoimien käytössä olleita lentokoneita, niiden laitteita ja moottoreita. Hallinportti-ilmailumuseo on sotamuseon alainen lentotekniikan ja -koulutuksen taltiointiin erikoistunut museo.

Hallinportin kokoelmat ovat yllättävän laajat ja kiinnostavat. Museolla on näytteillä niin harvinaisia lentokoneita - joihin pääsee kosketusetäisyydelle! - kuin äärettömän kiinnostavaa lentoteknistä laitteistoakin. Moottoreita, radioita, aseita, tähtäimiä, heitto-istuimia, koulutuslaitteita ja niin edelleen. Valtavan mielenkiintoista materiaalia.

Lisäksi museo toimii Virtuaalilentäjät ry:n yhteistyökumppanina historiaprojektissamme.

Museo on erityisesti sotilaskalustoon erikoistunut paikka, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen etenkin sellaisille, jotka eivät ole museossa koskaan käyneet - saatikka siitä kuulleet. Huonosti tunnettu museo on kuitenkin huima kokemus, kun vain sisään pääsee.

Museo ei ole enää auki tähän vuodenaikaan, mutta se avaa ovensa Virtuaalilentäjien retkijoukolle. Paikalla on oppaana itse museojohtaja, joten luvassa on valtavan informatiivinen retki kaikille sotilasilmailusta kiinnostuneille. Virtuaalilentäjät ry:n jäsenyys ei ole välttämätöntä museoretkelle osallistumiseen, vaan mukaamme voi liittyä myös toiminnastamme ja simulaattori-ilmailusta muutoin kiinnostuneita henkilöitä.

Retkelle voi osallistua joko saapumalla kello 1200 suoraan museolle tai saapumalla Tampereelle ja jatkamalla loppumatkan kuljetuskoneellamme. Esimerkiksi etelästä tulevat voivat saapua Tampereelle 0952 saapuvalla junalla ja hypätä siitä 1000 nousevaan lentobussiin.

Tampereelta nouseva Junkers 52 mahduttaa sisuksiinsa mukavasti noin kymmenkunta, ahtamalla useammankin, virtuaalilentäjää. Lisäksi retkelle kutsutaan paikallisia lentäjäveteraaneja, joiden pääluku ja yleensäkin mukaanpääsy selvinnee todennäköisesti vasta viime minuuteilla. Bussikyytiläisiltä peritään myöhemmin sovittava kyytimaksu. Suoraan museolle saapuvat maksavat vain omat matkakulunsa sekä paikan päällä pääluvun mukaan laskettavan pienen pääsymaksun.

Saapuminen museoon suoraan: Hallinportin ilmailumuseo sijaitsee Kuorevedellä, Hallissa, noin Oriveden, Jämsän ja Mänttän välisen kolmion keskellä. Museon osoite on Hukilahdentie. Paikan löytää helposti ajamalla kylän keskustaan ja kääntymällä etelästä tullessa vasemmalle Drakenin kohdalla ja vastaavasti oikealle tultaessa pohjoisesta. Museo on Hukilahdentiellä muutaman sadan metrin päässä oikealla puiden keskellä lähellä tietä. Opastuksen ohella paikan tunnistaa a/ pienestä lentokonehallista b/ pihalla jököttävästä MiG-15-harjoituskoneesta.

Junkers 52:n aikataulu:
0950 - Tampere keskustori (Hämeenkatu, kaupungintalon nurkka)
1000 - Tampere rautatieasema
(kahvitauko matkan aikana)
1200 - Hallinportin museo (ruokailu)
1800 - Tampere

Bussimatkalaisten toiminta ei lopu Tampereelle palaamisen jälkeen, vaan ilmailutoiminta jatkuu siirtymällä rautatieasemalta noin kahdensadan metrin välimatka Jate / Mooseflyn asunnolle, jossa laitamme saunan lämpiämään ja kokoamme päivän kokemukset yhteen. Jatko on suunniteltu myös alaikäisille soveltuvaksi aktiviteetiksi, jotta nuorison ei tarvitse poistua keskuudestamme haikein mielin.

Ilmailuharrastepäivät Suomen Ilmailumuseossa 27. - 28.10.2002

Olemme siellä taas! Lue millaista oli viimeksi - www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/ilmailuharrastepaivat2001

Tule mukaan, joko käymään tai osallistumaan lauantaina, sunnuntaina tai molempina päivinä. Tarvitsemme väkeä pitämään hauskaa ja kertomaan lentämisen ihanuudesta vierailijoillekin. Lisää keskustelua virtualpilots.general-ryhmässä.

Nyt jäsenetuja Virtuaalilentäjille!

Pitkän miettimisen jälkeen on Virtuaalilentäjien jäsenille nyt tarjolla myös jatkuvia jäsenetuja satunnaisempien tarvehankintojen lisukkeeksi! Tartu täkyyn!

Jäsenetu 1 - Hobby-Kustannus Oy:n kirja-ale

Virtuaalilentäjät ry:n jäsenet saavat 10 % alennuksen kaikista kirjatilauksista. Hobby-Kustannuksen varastossa on tälläkin hetkellä noin tuhatkunta kirjaa ja periaatteessa heidän kauttaan voi tilata liki minkä tahansa kustantajan minkä tahansa kirjan - myös kaikki suomenkieliset mukaan lukien!

Lisätietoja, kirjalistat yms: www.pienoismalli.com

Jäsenetu 2 - Pienoismalli-lehden tilaus

Virtuaalilentäjät ry:n jäsenet voivat tilata Pienoismalli-lehden jäsenhintaan. Pienoismalli-lehti kertoo radio-ohjattavista lennokeista, autoista, rc-pienoislaitteista, lennokeista ja liidokeista, muovipienoismalleista, rautateistä ja niin edelleen. Lehti ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa keskimäärin 64-sivuisena.

Virtuaalilentäjät voivat tilata lehden 36,30 euron jäsenhintaan. Normaalihinta 43,20 euroa. Edelleen lisäetuna Pienoismalli-lehden tilaajina jäsenet saavat kirjatilauksista 20 % alennuksen.

Lisätietoja, kirjalistat yms: www.pienoismalli.com

Jäsenetu 3 - Siivet- ja Kaliberi-lehtien tilaus

Virtuaalilentäjät ry:n jäsenet voivat tilata Apali Kustannuksen Siivet- ja Kaliberi-lehdet jäsenhintaan. Siivet-lehti on riippumaton ilmailualan ammattilehti, joka käsittelee kattavasti sotilas- ja siviili-ilmailua. Lehdessä on myös säännöllinen lentosimulaattoripalsta. Kaliberi puolestaan paneutuu erilaisiin käsi- ja raskaampiin aseisiin sekä aseteknologiaan.

Virtuaalilentäjät voivat tilata Siivet-lehden kestotilauksen 24,65 euron jäsenhintaan. Normaalihinta 29 euroa.
ERIKOISTARJOUKSENA vuoden 2002 aikana tilaavat saavat numerot 5/2002 ja 6/2002 kaupan päälle - ilmaiseksi.

Kaliberi-lehden kestotilauksen voi tilata jäsenetuna 26 euron hintaan. Normaalihinta 30,50 euroa.
ERIKOISTARJOUKSENA vuoden 2002 aikana tilaavat saavat numeron 6/2002 kaupan päälle.

Lisätietoja, kirjalistat yms: www.apali.fi

Jäsenetu 4 - Apali-kustannuksen kirja-ale

Virtuaalilentäjät ry:n jäsenet saavat 20 % alennuksen kaikista Apali Oy/AR-Kustannuksen julkaisemista kirjoista, kun ne tilataan suoraan julkaisijalta.

Lisätietoja, kirjalistat yms: www.apali.fi

Viimeksi muokattu: 2002-10-09 14:39