» Palaute
Historiaprojekti
Katso lisätietoja historiaprojektin kuvaus -sivulta
  virtualpilots.fi
In English 
 | sunnuntai, 18.04.2021
 Online-simulaattorit» Kirjaudu sisään 

Kotisivu | Online-simulaattorit | wb.html
Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry

WarBirds

Valmistaja: iEntertainment Network
Verkkosivut: www.totalsims.com
Laite+yhteysvaatimukset PC: PC Windows 95/98/ME/XP/2000. Pentium 600 MHz, 256 Mt muistia, Direct 8.1 yhteensopiva näytönohjain ja äänikortti. Joystick, myös pedaalit suositeltavat. Internet-yhteys vähintään 14.4K tai nopeampi. 32 megan videokortti (64 Mt jos haluaa kaikki 3D-ominaisuudet käyttöön).
Laite+yhteysvaatimukset Macintosh: MacOS version 9.0 (suositellaan 10.0 tai uudenmpaa). Macintosh Power 400 Mhz tai nopeampi. 256 Mt muistia (suositellaan 512 Mt). OpenGL 1.2.1. Joystick (+pedaalit), 14,4K Internet-yhteys. 32 Mt tai 64 Mt näytönohjain.
Maksutavat ja hankinta: ladattavissa ilmaiseksi Internetista, koko on noin 100-250 Mt. Offline-tilassa erilaisia tehtäviä ja tietokonevastustajia harjoitteluun. Moninpelaamiseen vaaditaan maksullinen tunnus, jonka hankkiminen käy parhaiten yhtiön nettisivulla. Luottokortti on välttämätön. Valittavana on kolme erihintaista tiliä. 9.95$. 19.95$ tai 24,95$/kuukausi.

Kuvaus:


EMC 19: Angels Thirty -skenaario


EMC 22: The Mareth Line --skenaario


Midwayn taistelu

WarBirs III on toisen mailmansodan moninpelattava lentosimulaattori, jossa voi kerrallaan olla areenalla satoja pelaajia. Nykyisessä (elokuu 2002) versiossa on 42 hävittäjää, yhdeksän pommittajaa, yksi kuljetuskone sekä seitsemän maakulkuneuvoa (tankkeja ja telakuormureita). Online-pelissä on lentämisen ohella tavoitteena vallata viholliselta maa-aluetta ottamalla haltuun lentokenttiä, kaupunkeja, tukikohtia ja tukialuksia. Alueen valtaaminen vaatii pelaajien yhteistyötä ja organisointia, mielummin ilma- ja maavoimien yhteistoimintaa. Pelissä on useita areenoita, kuten Main areena, Historic areena, Events areenat+ Free Aircombat areena, joka on ilmainen. Areenoiden käyttöaste vaihtelee voimakkasti eri vuorokauden aikoina.

Pelin vanhempi WarBirds II-versio sisältää laajemman konekannan ja on monien mielestä yhä se parempi lentosimulaattori. Totta onkin, että WarBirds III ei yllä monilta osiltaan kakkosen tasolle, vaikka onkin vastaavasti monella tapaa edistyneempi. WB2:lla on yhä vannoutunut fanijoukkonsa, joka lentää sekä WB:n skenaarioita että erityisesti hyperrealistisilla asetuksilla varustetua War Room-areenaa.

WarBirds III:n koneita voi myös kustomoida monipuolisesti itse asennettavilla skineillä, eli koneiden maalipinnat muuttavilla grafiikkapaketeilla.

WarBirds II ja III ovat nykyisellään tarjolla sekä Yhdysvaltain että Euroopan versioina. Pääosa yhteisöstä lentää yhdysvaltalaisilla palvelimilla.

Painotus:

WB painottuu voimakkasti ilmasotaan. RPS (Rolling Plane Set) on käytössä. Tämä tarkoittaa sitä, että kolme viikkoa kestävä sota alkaa vuoden 1939 kalustolla ja muutamien päivien välein siirrytään sotavuosissa eteenpäin, jolloin käyttöön tulee uutta lentokalustoa. Kaikki mallinnetut koneet eivät ole käytössä kokoajan, vaan alkusodan koneet lentävät aikalaisiaan vastaan, eivätkä esim 1945 kalustoa vastaan. Tukialukset ja muut sota-alukset ovat pelaajien kontrolloitavissa. Tykistön voi kutsua tukemaan hyökkäystä. Areenasta rippuen, on pelaajien valittavana kaikkien eri maiden käyttämät koneet vapaasti tai kuten WW2 areenalla, joko littoutuneiden tai akselivalojen lento/sotakalusto. Viikottain järjestetään Special-events areenoilla historiallisia skenaarioita eri aikavyöhykkeittäin. Näistä suomalaisille sopivat parhaimmin EMC- skenaariot, jotka pidetään keskiviikkoisin 22.00 alkaen, sekä sunnuntaiset Scenario Litet kello 21.00.

Skenaarioista voit lukea tarkemmin WarBirds Usein Kysytyt Kysymykset -opuksesta.

Erikoista:

WarBirds III on pelattavissa myös off-line pelinä. Ennen online-areenoille menoa kannattaakin harjoitella muutaman viikon ajan. Onlinessä Training Areena on ilmainen ja siellä kannattaa käydä opettelemassa pelin saloja ja eri lentokoneiden vaatimia taistelutaktiikoita iEN:n traineriden (kouluttajien) opastuksella. Kouluttajat neuvovat tarvittaessa niin alkeita kuin kehittyneempiäkin taistelutaktiikoita.

Yhteisö ja suomalaisaktiviteetti:

WarBirdsin yhteisö tunnetaan poikkeuksellisen avuliaana ja ystävällisenä väkenä, joilta kannattaa kysyä apua pulmatilanteissa. Linjoilla on runsaasti myös suomalaisia lentäjiä eri laivueissa. Suomalaiset tavoittaa sekä tekstiradion että Roger Wilcon kautta. Tästä lisätietoja WarBirds Usein Kysytyt Kysymykset -opuksessa.

Linkkejä aloittamiseen:

Pelin viralliset kotisivut
Suomenkielinen WarBirds FAQ
VLeLv Icebreakers - WB-linkkejä ja infoa
Listaa suomalaisista WarBirds-lentäjistä

Viimeksi muokattu: 2006-07-05 19:42