» Palaute
Historiaprojekti
Katso lisätietoja historiaprojektin kuvaus -sivulta
  virtualpilots.fi
In English 
 | sunnuntai, 18.04.2021
 Online-simulaattorit» Kirjaudu sisään 

Kotisivu | Online-simulaattorit | il2.html
Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry

IL-2 Sturmovik / Forgotten Battles / Pacific Fighters / 1946

Valmistaja: Maddox Games/1C/UbiSoft
Pelin forum: http://forum.1cpublishing.eu/forumdisplay.php?f=98
Laite+yhteysvaatimukset: minimi 400 MHz PII, 128 Mt RAM, 3D kiihdytin, Windows 9x, ME, 2000 tai XP Suositeltava Pentium III 600 MHz tai nopeampi, 256 Mt RAM, 32 Mt 32-bit 3D kiihdytin Täysille grafiikkaoptioille Pentium 4 tai AMD 1 GHz+, 256 Mt RAM, GeForce2 tai GeForce 3 3D-kiihdytin Moninpeliin LAN tai vähintäin modeemitason yhteys/parempi (xDSL,kaapeli)
Maksutavat ja hankinta: saatavissa pelikaupoista. Online-pelaaminen ilmaista.

Kuvaus:

IL-2 on itärintaman ilmataisteluihin perustuva simulaattori kuvaten aikajaksoa 1941-1945. Sotaretki alkaa Operaatio Barbarossassta vuonna 1941 päättyen Berliinin luhistumiseen keväällä 1945. Pelaaja voi valita pelaako Luftwaffen riveissä lentäen Bf 109 / FW 190 -hävittäjiä tai Neuvostoliiton ilmavoimissa lentäen IL-2 rynnäkkökoneita taikka eri hävittäjiä. Konevalikoima on laaja koostuen useista eri versioista kutakin konetta IL-2:sta Mersuun. Tietokoneen ohjaamat koneet lentävät myös mukana pelaajan mukana.

IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles on puolestaan edellisen pelin jatko-osa, joka tarjoaa IL-2:n tapaisen itärintamakampanjan, mutta sen lisäksi myös Unkarin ja Suomen rintamat. Simulaattorissa voikin lentää lukuisilla suomalaiskoneilla ilmataisteluja Karjalan kannaksen ja Suomenlahden yllä.

Forgotten Battles: Ace Expansion Pack laajentaa Forgotten Battlesia merkittävästi. Se tuo peliin paitsi uusia karttoja ja runsaasti erilaisia konetyyppejä, kuten Suomenkin Ilmavoimien Gloster Gladiatorin ja Fiat G.50:n, myös paljon parannuksia IL-2/FB-pelipohjaan. Uudet realismikorjaukset ja hiotut lentomallit tekevät AEP-laajennuksesta ehdottoman lisukkeen Forgotten Battlesiin.

Pacific Fighters on edellämainittujen kanssa yhteensopiva jatko-osa. Se sijoittuu Tyynenmeren sotanäyttämölle 1941-1945 ja tarjoaa lennettäväksi muun muassa Yhdysvaltain, Iso-Britannian, Hollannin ja Japanin lentojoukot. Pelimoottoriin on tehty kaikenlaisia parannuksia ja muutoksia, ja päivitettynä Pacific Fightersin lentomallit ovat sarjan parhaat. Lisäksi siinä on uutuuksina muun muassa tukialusoperaatiot. Pacific Fightersin voi asentaa Forgotten Battles / Ace Expansion Pack -yhdistelmän päälle, jolloin samassa simulaattorissa on kaikkien kolmen eri pelin kaikki kartat ja lentokoneet.

IL-2: 1946 on alkuperäisen IL-2-sarjan viimeinen, lopullinen osa. Kyseessä on kaikenkattava kokoelma, joka sisältää kaikki sarjan aiemmat osat ja tällä sivulla mainitsemattomat lisälevyt yhtenä massiivisena koosteena. Lisäksi 1946 sisältää täysin uutta sisältöä sekä tärkeimmiten päivityspohjan, jonka kautta simulaattori on pohja nykyiselle IL2-verkkolentämiselle. Kaikki uudet päivitykset ja laajennukset vaativat alleen 1946:n, kuten myös Virtuaalilentäjät ry:n online-lentopalvelimet.

Simulaattorista yleensä:

Pelissä itsessään on mukana kampanja kullekin puolelle ja eri konetyypeille, pikatehtävät, moninpeli ja monipuolinen mission editori eli Full Mission Builder. FMB:llä saa tehtyä itse lisää tehtäviä niin offline kuin online lentämiseen. Kampanja koostuu sarjasta tehtäviä ja on lineaarinen eli sodan lopputulosta ei voi muuttaa. Netistä saa imuroitua kampanja generaattoreita (campaign generator), joilla voi luoda uusia kampanjoita mielensä mukaan. IL-2:n kehitys jatkuu edelleen vapaaehtoisista koostuvan Team Daedaloksen toimesta.

Pikatehtävät ovat nimensä mukaisia, jossa pelaaja valitsee omat/vihollisen koneet (yhteensä max.32 kpl), kellonajan, kartan, sään, tilanteen, mahdollisen kohteen, lentäjien tason ja sen jälkeen painaa FLY. Toiminta alkaa! Valikko on helppo käyttää. Mukana on jopa kuuluisia ässä joita vastaan voi koettaa onneaan.

Moninpeli tapahtuu pääosin HyperLobby-ohjelman avulla. Online-palvelimia pyörittävät yksityishenkilöt tai yhteisöt omilla koneillaan tai 24 tuntia vuorokaudessa päällä olevilla pysyvillä palvelimilla. Pelaaja liittyy haluamaansa peliin ja loppu hoituu lähes itsestään. Moninpeliä on kaksi erilaista: Co-Op eli yhteistoiminta ja Dogfight eli koiratappelu. Hostaaminen onnistuu parhaiten nopeilla yhteyksillä, jolloin lagi pienenee huomattavasti. Pelaajien taso on todella vaihtelevaa kuten myös serverien/tehtävien vaativuus, joten kaikille löytyy jotakin. Moninpelissä lisäksi mahdollisuus käyttää omaa "skiniä" eli koneen maalauskaaviota. Näitä voi itse luoda tai ladata netistä valmiina.

Grafiikka on todella kaunista ja vaihtelevaa. Ohjaamot on tehty todella tarkasti esikuviensa mukaisesti ja valaistusefektit ovat omaa luokkaansa. Oleg Maddox ja tiimi on panostanut lujasti yksityiskohtien hiomiseen. Erilaisia objekteja ja koneita voi lisätä rajattomasti kartalle ja rajana on vain koneen teho. Pelissä on useita karttoja joilla taistelut raivoavat. Esimerkkinä Moskova, Stalingrad ja Kursk Tähän kun lisätään mukaan hyvät äänet niin muikea lentokokemus on valmis. Äänet ovat hyvät ja eri koneissa/aseissa on selvästi erilaiset äänet. Aseet jyskyttävät tai papattavat kaliiberin mukaan, ahtimet ujeltavat ja ölynsä menettäneet moottorit kitisevät liitoksissaan ennen kiinnileikkaamistaan.

Yksityiskohtiin on panostettu paljon. Vauriomallinnus on yksi parhaita ja lentomalli selvästi parempi kuin monissa aikasemmin ilmestyneissä simulaattoreissa. Forgotten Battles-lisäosan mukana lentomalliin tulee lisää ominaisuuksia, jotka ennestään parantavat jo muutenkin ihan mukiinmenevää lentelyä. Aseitten erilaiset ammustyypit on sisällytetty ja jopa valojuovien värit on tutkittu.

Painotus:

Ensimmäinen hyvä lentosimulaattori, joka kuvaa itärintaman vähän tunnettuja taisteluja molempien osapuolten lentäjän näkökulmasta. Simussa on paljon koneita, joita ei ole mallinnettu tällä tarkkuudella missään simulaattorissa aikaisemmin. Tulevaisuudessa koneita tulee lisää ja jopa uusista taistelualueista kuten Välimeri on puhuttu eli tämä toisi yhä lisää harvinaisia koneita! Paneutuminen eri yksityiskohtiin perusteellista ja mahdollisuus lisätä pelaajan itsensä tekemiä ja Olegin tiimin hyväksymiä koneita todella hyvä lisä. Grafiikka ja äänet ovat komeat. Moninpelissä löytyy monenlaista tehtävää ja serveriä kaikentasoisille kuskeille.

Linkkejä aloittamiseen:

Lentäminen verkossa
Pelin forum

Viimeksi muokattu: 2014-08-13 17:13