Vuoden Virtuaalilentäjä

Virtuaalilentäjät ry valitsee vuosittain vuoden virtuaalilentäjän. Nimityksellä on tarkoitus kiittää suomalaiseen simulaattori-ilmailuun ja ilmailuhistoriaan aktiivisesti vaikuttaneita henkilöitä

Vuoden virtuaalilentäjä nimityksen perusteet/taustat

Vuonna 2015 Vuoden Virtuaalilentäjäksi valittiin Juho "Juuba" Järvinen. Nimityksen perusteiksi yhdistyksen hallitus kertoo:

"Juuba" on kunnostautunut vuoden 2014 aikana verkkoyhteisöaktivismillaan. Juuba on osallistunut erityisen aktiivisesti ja jatkuvasti niin sosiaalisessa mediassa kuin IRC-kanavilla ja foorumeilla käytäviin keskusteluihin. Hän on sukeltanut antaumuksella uusien simulaattorien ja kiinnostavien pelien uumeniin ja innoittanut esimerkillään muitakin. Juuba on myös neuvonut aktiivisesti muita lentäjiä, kirjoittanut simulaattoriartikkeleita, julkaissut ohjeita ja videoinut pelaamisiaan niin aktiivisesti, että ne ovat edelleen aktivoineet ja innoittaneet muuta yhteisöä. Hauskat ja kiinnostavat pelivideot ovat toimineet sekä oppaina että avanneet pelien saloja toisille. Kaikki tämä vieläpä tuoreen perheisän roolissa. Juuban aktiviteetti onkin ollut niin innokasta ja innoittavaa, että yhdistyksen hallitus päätti sen olevan Vuoden Virtuaalilentäjä -palkinnon arvoinen suoritus.

Vuoden virtuaalilentäjä -palkinto on jaettu seuraaville henkilöille:

2015 Juuba
2014 Untamo
2013 Ok
2012 Vispe
2011 My
2010 Sasmox
2009 Camo
2008 RaimoK (lisätietoja)
2007 Julle (lisätietoja)
2006 Grendel (lisätietoja)

Vuoden Virtuaalilentäjä -palkinnon säännöt

Näiden sääntöjen tarkoitus on määritellä millä perusteilla Virtuaalilentäjät ry valitsee Vuoden Virtuaalilentäjän ja miten valinnan symbolina oleva kiertopalkinto kulkee eteenpäin.

1. Vuoden Virtuaalilentäjän valitsee Virtuaalilentäjät ry:n hallitus.

2. Vuoden Virtuaalilentäjä valitaan Virtuaalilentäjät ry:n jäsenistöstä. Valittavan henkilön jäsenyyden Yhdistyksessä on oltava valintahetkellä yli kahden (2) vuoden pituinen.

3. Valintakriteerinä on esikuvallinen, yhteisöllisyyttä ja harrastusta edistävä toiminta Yhdistyksen ja suomalaisen virtuaalilentoyhteisön puolesta. Nämä teot voivat näkyä yhtä hyvin virtuaalitaivaalla kuin harrastuksen eteen tehdyssä taustatyössä.

4. Vuoden Virtuaalilentäjä -nimityksen symbolina oleva kiertopalkinto on Pekka Potkan lahjoittama Ariston Luftwaffe-replikakello.

5. Vuoden Virtuaalilentäjän nimitys ja kiertopalkinnon antaminen tapahtuu Yhdistyksen vuosikokouksessa.

6. Kiertopalkinnon takakanteen kaiverretaan saajan handle. Pekka Potka vastaa kaiverruksesta. Takakannen tultua täyteen handle kaiverretaan kellon koteloon kiinnitettävään metallilevyyn.

7. Kiertopalkinto on saajan hallussa yhden vuoden, ja hän vastaa sen toimittamisesta Yhdistyksen seuraavaan vuosikokoukseen. Kello on Vuoden Virtuaalilentäjä -valinnan symboli, joten sen arkikäyttö on kielletty. Kelloa saa käyttää vain Yhdistyksen tilaisuuksissa sekä Yhdistystä edustettaessa.

Perustelut

2015: Juho "Juuba" Järvinen on kunnostautunut vuoden 2014 aikana verkkoyhteisöaktivismillaan. Juuba on osallistunut erityisen aktiivisesti ja jatkuvasti niin sosiaalisessa mediassa käytävään kuin IRC-kanavilla ja foorumeilla käytäviin keskusteluihin. Hän on sukeltanut antaumuksella uusien simulaattorien ja kiinnostavien pelien uumeniin, neuvonut muita, kirjoittanut simulaattoriartikkeleita, julkaissut ohjeita ja videoinut pelaamisiaan niin aktiivisesti, että ne ovat aktivoineet ja innoittaneet muitakin virtuaalilentäjiä. Hauskat ja kiinnostavat pelivideot ovat toimineet sekä oppaina että avanneet pelien saloja toisille. Kaikki tämä vieläpä tuoreen perheisän roolissa. Juuban aktiviteetti onkin ollut niin innokasta ja innoittavaa, että yhdistyksen hallitus päätti sen olevan Vuoden Virtuaalilentäjä -palkinnon arvoinen suoritus.
Kiertopalkinto luovutettiin Juuballe Urban Blitz 2015 -tapahtumassa.


Kuva 2 Kuva 3 Kuva 4

2014: Heikki "Untamo" Siltala on toiminut ansiokkaasti jäsenistön hyväksi, opastaen avun tarpeessa olevia ja uupumatta organisoinut IL-2 yhteistoimintaa, toimien erityisen aktiivisesti Scorched Earth -kampanjoissa suomalaisten yhteysupseerina. Untamo on myös viime vuosien ajan hoitanut yhdistyksen peliservereitä ja TeamSpeak-puhepalvelinta.